Witam,jestem nowy na forum i licze na wasza pomoc ;),zaczne od podstawowych informacji: ektomorfik wiek:16lat waga:63kg wzrost:180cm cel:masa-zapotrzebowanie okolo 2500kcal Oto 3 dni z zaplanowana dieta(przez caly tydzien nie bedzie sie zbyt rozni.W ciagu kolejnych dni bede zamienial zrodla ww. ,czyli kasza/ryz brazowy/makaron durum i po treningu [...]
[...] pytanie odnośnie węglowodanów w ciągu dnia tzn czy może obciąć je zupełnie w II i III posiłku i zwiększyć je w około treningowych? Czy zostawić tak jak jest? I jeszcze jakie źródła białek w poszczególnych posiłkach? Tzn. kiedy lepiej kura/wołowina, a kiedy tuna i twaróg? Obecnie jem tak: I posiłek 20g białka (wpc lub jajka) 40g wegli (50gpłatów [...]
[...] samodzielnie wytworzyć, endogenne czyli te, które mogą być syntetyzowane w ustroju przy odpowiedniej dostępności aminokwasów egzogennych. Biologiczna rola białka i jego źródła Białko jest surowcem budulcowym dla tkanek (takich jak tkanka mięśniowa i tkanka łączna) i czynników aktywnych biologicznie, takich jak enzymy i niektóre hormony. [...]
[...] ze spożyciem białek mleka, to ta formuła na bazie białka grochu może być dobrym uzupełnieniem Twojej codziennej diety. Wręcz zalecane jest, aby na bieżąco zmieniać stosowane źródła białka (np. w jednym tygodniu białko serwatki, w następnym białko z grochu itp.). Dzięki delikatnemu słodkiemu smakowi oraz kremowej konsystencji możemy przygotować z [...]
[...] o chleba plus węglowodany naturalne w formie świeżych owoców i warzyw. Tego rodzaju środki żywności powinny pokrywać 65-70% całości dostarczanych kalorii. Ubogie w tłuszcz źródła białka np. chude mięso kurczaków lub indyków (białe mięsno) bez skóry oraz duszona ryba powinny stanowić 20% kalorii. Najlepsze wyniki utraty tłuszczu osiąga się, [...]
Witam chciałbym byście ocenili moją dietkę :) Tak więc zaczynam dietę low carb, wcześniej jakoś nie umiałem wytrzymać bez większej ilości węgli ale teraz spoko więc spróbujemy. Moja obecna waga to 78 kg, wzrost 170 zapotrzebowanie kaloryczne 2400 kcal białka 165g, węglowodany 150g, tłuszcz 125g. * Źródła węgli na których będę bazował to: - Chleb [...]
[...] ze wiele osob tez z tego bedzie moglo skorzystac, jak beda mieli wstepne informacje z jakich produktow glownie czerpac bialka, tluszcze, oraz weglowodany. Najzdrowsze źródła węglowodanów: - chleb - ryż - kasza jęczmienna - kasza gryczana - makaron - ziemniaki Najzdrowsze źródła tłuszczy: - oliwa z oliwek - olej lniany - olej [...]
Mojemu kumplowi wpadła w ręce dość ciekawa dieta, udało mu się schudnąć dość szybko parę kilo więc postanowiłem się nią z wami podzielić nie znam jej źródła Polega ona na oszukaniu i manipulacji metabolizmem bez zbędnego głodzenia się. Schemat jedzenia ( niżej lista produktów) DZIEN 1 3 Posiłki węglowodanowe oraz 1 posiłek węglowodanowo - białkowy [...]
[...] w jego składzie specjalnej frakcji nierozpuszczalnej w wodzie beta-glukanów. SO GOOD PROTEIN® PANCAKES to naleśniki wzbogacone także o odpowiedniej ilości wartościowe źródła białka uzyskanego z koncentratu białka serwatki i jajek. To także liofilizowane kawałki owoców, które są źródłem naturalnych i przyswajalnych przez organizm witamin, [...]
[...] czymś zapić i dalej do pracy rodacy. Także trzymam się zasady, że trzeba obciąć trochę węgli i tłuszczy, i tak robię. Żródła białka: Jaja, mięso, ryby, cyc kurczaka, itp źródła węgli: chleb razowy/żytni/pyry/makarony/ryż(ograniczam pieczywa) Źródła tłuszczy" oleje itp. =============================================================== ** [...]
Siem, przejście z leangains boli(ech ta wygoda...) no ale cóż masy sie zrobić nie da więc jak ja to widzę. Carbcycling 2x high carb(trening klatki i trening pleców),2xmid carb(trening nóg i rąk),3x low carb(aeroby lub dzien wolny)... Otóż tak trening bedzie na czczo;sorry, przyzwyczajenie;)) jak rozłożyć wiem wrzucam, rozłożenie btw Źródła [...]
[...] takich strat i konsekwencji dla zdrowia człowieka jest tłuszcz, albowiem utrata nawet do 90% tkanki tłuszczowej może mieć tylko nieznaczny wpływ na nasze zdrowie, źródła białka zwierzęcego występują w produktach zawsze w połączeniu z tłuszczem zwierzęcym (np. mięsa, sery) i z tego powodu, ten rodzaj białka pokarmowego ma tendencje do [...]
Witam mam na imię Łukasz lat 22 wzrost 182, waga 84pracuje na 3 zmiany, staż 7-8 lat, z przerwami, dlatego ze wcześniej grałem w piłkę na poziomie klasy okręgowej. Postanowiłem ze założę ten blog czy dziennik będę na bieżąco wrzucał zdjęcia sylwetki posiłków i opisy diety i treningu itp Obecnie jestem 2 tydzień na masie, waże 84, przytyłem od [...]
[...] mam zamiar podbijać bilans o 100kcal tygodniowo, następnie utrzymywać wzrost wagi na poziomie 0,5kg przez 2 tygodnie. Jeżeli chodzi o jedzenie, staram się urozmaicać źródła węgli , tak więc nie skupiam się tylko na ryżu. Z kolei źródła białka, ze względu na finanse, to najczęściej "ścinki z kurczaka", podroby, ryby itd. O monotonii mowy [...]
Witam, moim celem jest zbudowanie sylwetki z której będę mógł być dumny. Obecnie ze względu na wysoką ilość fatu rozpocząłem redukcje. Dieta jest zbilansowana. W sposób podany poniżej trenuje już od kilku tygodni. Zauważyłem zwiększoną ilość energii oraz lepsze samopoczucie. Pomiedzy Październikiem a początkiem Grudnia stosowałem dietę IF. [...]
[...] on jeszcze mniejszej ilości kalorii dziennie aby utrzymać stałą masę ciała. Należy przyłożyć uwagę do zmniejszonego spożycia tłuszczów i węglowodanów. Polecane są chude źródła białka takie jak ryby, indyk i białka jaj. Dobrym sposobem jest spożywanie 7 mniejszych posiłków dziennie, co pozwoli na lepsze spalanie kalorii. Należy stosować [...]
[...] produktów obecnych na rynku), - kaloryczność produktu to 100 kcal/porcję, czyli 4-5-krotnie mniej niż typowy posiłek domowy - doskonale oczyszczony błonnik pokarmowy, - źródła białka pochodzące od najlepszych europejskich i światowych dostawców, poddawanych ustawicznej kontroli w nowoczesnych laboratoriach Olimp Laboratories. Zalety [...]
[...] takich strat i konsekwencji dla zdrowia człowieka jest tłuszcz, albowiem utrata nawet do 90% tkanki tłuszczowej może mieć tylko nieznaczny wpływ na nasze zdrowie, źródła białka zwierzęcego występują w produktach zawsze w połączeniu z tłuszczem zwierzęcym (np. mięsa, sery) i z tego powodu, ten rodzaj białka pokarmowego ma tendencje do [...]
Witam wszystkich, do czerwca mam troche wiecej czasu, jestem w stanie codziennie przeznaczyc 3 h na cwiczenie (jednorazowo, po poludniu, rano odpada). Wykupilam karnet na silownie, na ktorej mam do wyboru mase sprzetu i wiele roznych zajec (od jogi poprzez step, body combat, do baletu - najchetniej wybieram zajecia taneczne, staram sie tez [...]